rekenclusters

High Performance Computing met Linux

Grep IT verzorgt support en technische realisaties op het gebied van High Performance Computing. Dit betekent dat als u verlegen zit om extra processorkracht, wij meedenken hoe dit op een zo efficient mogelijke manier te realiseren valt.
Grepit intel servers
 

Creatief

Het is niet altijd een kwestie van zoveel mogelijk ijzer er tegenaan schuiven, soms kunnen huidige bronnen anders benut worden of slimmer ingezet. Wat belangrijk is is dat het budget besteed wordt aan zo nuttig mogelijke hardware. Dit betekent dat we bijvoorbeeld benchmarks kunnen draaien van uw model op verschillende soorten hardware. Ook kunnen we helpen bij het kritisch kijken naar hardware-offertes van verschillende grote merken als het gaat om het uitzoeken van de juiste configuraties.
 

Ervaring

Door veel (> 15 jaar) ervaring met verschillende rekenpakketten zoals Abaqus, Ansys Fluent, MSC software, Waqua/Simona, verschillende Linux distributies als Red Hat, SuSE en Debian/Ubuntu, kan eventuele nieuwe hardware op maat worden uitgezocht en worden geinstalleerd tot een perfect werkende rekenmachine.
 

Meedenken

Grep IT wordt ingeschakeld door IT afdelingen om een rekencluster of -server "af" te maken of gewoon compleet te installeren bij onvoldoende Linux kennis, of direct door engineering afdelingen die hun eigen budget hebben te besteden aan een bepaalde hoeveelheid rekenkracht. Het is voor Grep IT geen probleem als de IT afdeling "Microsoft-only" is want een eventueel rekencluster wordt zo naadloos mogelijk geintegreerd in het huidige netwerk en kan op afstand worden beheerd zonder dat de gewone IT afdeling er veel van hoeft te merken. U kunt een Linux rekencluster eventueel zien als een kopieerapparaat. Het is een hulpapparaat voor de afdeling en heeft z'n eigen OS, en wordt net als het kopieerapparaat door externe partijen geserviced en eventueel op afstand beheerd.

Het installeren van een rekencluster is niet de meest eenvoudige klus. Wij kunnen daarbij helpen of het voor u doen.