klanten

ONE Simulations (Leiden)

ONE Simulations (Leiden)

Bij Ingenieursbureau ONE Simulations in Leiden heeft Grep IT een 128-core rekencluster met Infiniband geinstalleerd, dat gebruik maakt van diskless nodes (de lokale disks zijn voor /scratch data en swapspace) voor CFD simulaties met Ansys.
Het cluster is inmiddels uitgebreid met 512 cores (op basis van 2 HP blade chassis met Infiniband) en verhuisd naar BIT Colocatie in Ede
Svašek Hydraulics (Rotterdam)

Svašek Hydraulics (Rotterdam)

Bij Ingenieursbureau Svašek Hydraulics te Rotterdam beheert Grep IT het rekencluster waarvoor men vanaf de Windows werkplek sommen voorbereidt die via drag-and-drop naar de server worden gesleept om daar te worden uitgerekend. Het rekencluster is gesplitst in een deel op het kantoor en een deel dat bij Proserve in Alblasserdam wordt gehost.

Groot chemiebedrijf (Limburg)

Bij een groot chemiebedrijf in Limburg heeft Grep IT een Windows rekencluster omgezet naar Linux. Alle gebruikte software had ook versies voor Linux. Sommen die onder Windows vastliepen draaien onder Linux nu volledig door en zijn ook nog sneller. Inmiddels doet Grep IT de tweedelijns support voor hun gehele rekencluster, dat nu draait op CentOS 7. Dit is een 100% kloon van Red Hat Enterprise en is compatible met alle software die ook op RHEL draait. De job scheduling wordt verzorgd door Slurm. Hiermee kunnen ingenieurs jobs in de rij zetten die dan bij voldoende vrije reken-nodes worden uitgevoerd.

MNP (Bilthoven)

Bij het Milieu- en Natuurkundig Planbureau in Bilthoven is Grep IT ingezet via haar partner Engage Technology om daar Platform LSF te installeren op een rekencluster van 35 blades. Het ging om een Linux fileserver, een Linux LSF master host, 3 Linux compute hosts en 31 Windows compute hosts.

TU Delft

Bij de TU Delft beheert Grep IT een 40-tal Linux werkplekken en een aantal Linux rekenclusters bij verschillende laboratoria. De afdeling Process & Energy heeft nu drie 19" racks staan vol met rekenservers: 40 stuks per rack. Dit cluster wordt voorzien van sommen via de scheduler SLURM, en boot voornamelijk via het netwerk (PXE) en enkele specialistische nodes vanaf hun eigen harddisk.

Cluster process

Architectenbureau (Rotterdam)

Bij een architectenbureau in Rotterdam heeft Grep IT een zware server geinstalleerd om als Maya renderbackend te dienen. Hiermee kunnen modellen die voorbereid zijn op een werkstation in de achtergrond worden gerenderd waarna ze, eenmaal klaar, weer kunnen worden bekeken op het werkstation.