nieuws

2019-2020

 • Rekencluster op basis van Linux, Windows en Altair PBS Pro geinstalleerd bij een off-shore bedrijf in Hoofddorp, in samenwerking met Wintelligent en Altair
 • Linux beheer overgenomen bij Whiffle weather finecasting , GPU-clusters-on-demand dmv Slurm opgezet bij Azure en Google.

2018

 • Nieuw rekencluster geinstalleerd bij Arcadis, in Q4 uitgebreid na gebleken succes
 • Rekencluster uitgebreid bij DSM en ONE Simulations
 • Migratie rekenclusters van Svasek en IHC van CentOS 5+6 naar CentOS 7
 • Rekencluster van ONE Simulations verhuisd naar BIT colocatie in Ede

Q4-2017

Rekencluster geinstalleerd voor MBtech (now AKKA Automotive) in Praag. CentOS 7, 10Gbit, PXE diskless nodes.

Q3-2017

Rekencluster uitgebreid bij ingenieursbureau Witteveen + Bos

Q2 2017

Rekenclusters geinstalleerd bij Imagine Institute en bij Muséum National d'Histoire Naturelle in Parijs, als subcontractor voor Dell. Gebruikt: CentOS 7, Slurm, Infiniband

Q1 2017

 • Veel werk verricht aan Linux VM's in een Azure netwerk voor een klant van Microsoft. Proxy servers ingericht met RHEL7, squid, guacamole. Installatietemplate gemaakt voor verdere uitbreiding, servers gekoppeld aan AD van klant.
 • On-premise rekencluster van Damen gemigreerd naar Azure. Hierbij wordt ook Infiniband gebruikt. Het cluster maakt gebruik van een scheduler die on-demand Azure nodes bijschakelt en weer uitzet. Bij Azure betaal je vooral als een node aan staat, als hij uit staat ("deallocated") kost hij veel minder.
 • Rekenclusters geinstalleerd voor Aramco (NL, via Chip ICT), Cryostar (Fr)
 • Rekencluster uitgebreid bij Université de Lille

2016

Bij een tweetal klanten met verschillende Linux servers en -werkstations is nu Ansible in gebruik als configuratiemanager.

2014-2015

Wegens drukte is er een beetje te weinig tijd aan deze website besteed. Wat er sinds 2013 is gebeurd, in het kort:
 • Er zijn alleen maar klanten bijgekomen, o.a. Femto Engineering, Damen Shipyards, One Simulations en nog enkele waarbij Grep IT optreedt als sub-contractor.
 • Bij de TU Delft is het grote cluster van Engineering Thermodynamics geupgrade van Debian 6 naar Debian 8, en de scheduler van OpenLava naar SLURM. Openlava beviel niet zo goed, en SLURM wordt beter bijgehouden en kan meer. Het cluster gebruikt nog steeds, naar volle tevredenheid, diskless nodes die booten via PXE (Via Debian's "debirf" tool). De lokale disk is alleen voor swap en /scratch.
 • Bij het cluster van Fluid Mechanics van de TU Delft wordt inmiddels ook SLURM gebruikt
 • Bij CoCo Yachts is een Infiniband cluster geinstalleerd dat mbv diskless nodes Fine Marine draait

06-2013

Bij de TU Delft is door Grep IT een systeem met een Xeon Phi coprocessor geinstalleerd. Dit is een testsysteem op basis van een Xeon E5 2400 server. De Phi presteert goed, bij geschikte software. De hoofdgebruiker schrijft zelf Fortran code en heeft dit geoptimaliseerd voor de Phi kaart: Max. 6 GB geheugen, sterk geparallelliseerd, lange vectoren. Prestaties tot nu toe zijn goed (de gebruikte code op 216 Phi cores is 3x zo snel als op 27 cores van een quad Opteron 6127). Meer informatie over de Xeon Phi: http://en.wikipedia.org/wiki/Intel_MIC.

03-2013

Bij IHC Merwede heeft Grep IT een nieuw HP rekencluster geinstalleerd. Dit wordt voor zover mogelijk op afstand beheerd, indien nodig on-site.

09-2012

Bij de TU Delft heeft Grep IT de begeleiding en regie verzorgd van de verhuizing van twee van de drie 19" racks naar een ander data centre. Tevens is het cluster uitgebreid met 10 quad-node chassis (40 nodes dus). De verhuizing was tevens een migratie van het hele cluster van Scientific Linux 5 naar Debian Wheezy. De nieuwe server fungeert als PXE server waarvan alle nodes booten. Deze nodes krijgen via PXE alleen een kernel en een grote initrd waar alles in staat. Na het booten checkt elke node of er verder nog wat voor 'm klaar staat en is dan klaar om te rekenen.

01-08-2011

Bij HKV Lijn in Water heeft Grep IT het eerste "Dynamische multi-boot cluster" van Europa geinstalleerd (volgens Platform). De rekennodes in dit cluster booten Linux of Windows, al naar gelang er vraag is vanuit de wachtrij van de LSF scheduler. Zo kan het cluster veel efficienter gebruikt worden dan wanneer er Windows EN Linux nodes waren geinstalleerd.

10-01-2011

Het derde rack bij het Process & Energy dept van de TU Delft is volgebouwd, nu met wat zwaardere machines. Ze booten via het netwerk (PXE) en gebruiken hun eigen schijf louter voor swap en scratch space.

25-11-2010

Een nieuwe 48-core Opteron is onderworpen aan de OpenMP STREAM benchmark. Hiermee is een indruk te krijgen van de geheugenbandbreedte. De "Copy" scores beginnen bij 8,3 GB/s voor 1 core tot 100 GB/s bij 48 cores! Voor geheugenbandbreedte-intensieve applicaties loont het zeker de moeite om eens naar zo'n machine te kijken.
 
cores score (GB/s)
1 8,3
2 17
3 34
8 66
12 70
24 96
48 100

29-10-2010

Intel doet ook nog leuk mee bij Grep IT: Er is een quad Xeon MP E7542 6-core server besteld met 128GB geheugen, 32 TB disk. Elke applicatie heeft zo z'n eigen voorkeur voor hardware. Wij helpen met het uitzoeken welke serverconfiguratie voor welke toepassing het beste is.

26-10-2010

De stroomvoorziening bij Grep IT wordt nu ondersteund door 2kW (piek) aan zonnepanelen. Nu maar hopen op veel mooi weer!

25-10-2010

Grep IT gaat de migratie Slackware → CentOS uitvoeren bij een ingenieursbureau in Delft. Daarna volgt de 1½e-lijns Linux support. Da's een soort 2e lijns maar dan iets intensiever :-)

21-09-2010

De eerste quad-12-core Opteron is besteld bij Grep IT. Dit is dus één computer met 48 cores. Hij gaat meedoen in een bestaand Infiniband netwerk van storage- en rekenservers bij de TU Delft.

01-08-2010

Volg @grep_it op Twitter voor technische Linux tips en trucs! Dit zullen voornamelijk opmerkelijke zaken zijn waar we tegenaan lopen en al dan niet een fix voor hebben gevonden.

29-03-2010

Grep IT gaat de (remote) Linux support doen bij een CFD bureau in Parijs. Eventueel on-site werk betekent waarschijnlijk "we plakken er een weekeind aan vast" :-)

15-01-2010

Bij Process & Energy dept van de TU Delft is een begin gemaakt van het derde 19" rack. Deze keer gebaseerd op de Xeon 3400 serie, die na tests als beste uit de bus kwam voor de applicatie van deze klant. Deze Xeon bevat de Nehalem core die bij bijna alle software uitmuntent presteert.

20-10-2009

Grep IT werkt bij een klant aan long-distance InfiniBand netwerken tussen Londen, Frankfurt, Parijs en Amsterdam.

06-10-2009

Als uw leverancier u in de steek laat, kom dan eens praten met Grep IT.

04-10-2009

Grep IT is door Laboratorium voor Aero en Hydrodynamica, TU Delft, uitgekozen om een nieuw rekencluster te installeren dat via InfiniBand communiceert.

12-08-2009

Grep IT heeft de installatie voltooid van het tweede cluster van 40 quad-core systemen voor Process & Energy, TU Delft. Het eerste cluster is vorig jaar neergezet.